Synchroniciteit lees meer

 

Synchroniciteit - vervolg

 

Het kan om iets heel kleins gaan. Je denkt bijvoorbeeld aan een vriend die je lang niet gesproken hebt. Precies op dat moment gaat de telefoon en belt juist deze vriend je. Of het gaat juist om iets groots (je nieuwe baan gaat onverwacht niet door, maar je hebt wel al ontslag genomen waardoor de kans ontstaat om een heel ander pad in te slaan). En natuurlijk alles er tussenin.

 

Bij Ninasium gaan wij samen op zoek naar de betekenis van je ervaringen. De kunde ligt erin om de tekens te zien en te duiden, zonder er in door te schieten en overal een teken in te zien. We zoeken naar een evenwicht tussen een meer rationele benadering van synchroniciteit en het bezien vanuit gevoel. Tenslotte hoort synchroniciteit thuis in de wereld van het onverwachte en het onderbewuste (Carl Jung). We spreken hier heel chique wel over acausale verbondenheid.

 

Ons lichaam kan ons hierbij goed ondersteunen. Door te luisteren naar ons lichaam, ontdekken wij meer over wat ons belast. Denk aan uitspraken als "er ligt iets op de lever" of " na aan het hart"….

 

Let wel, het gaat hierbij niet om een spiritueel en ongrijpbaar iets. Synchroniciteit is veel tastbaarder dan je misschien zou verwachten. Het wordt niet voor niets inmiddels ook als managementtool in de zakenwereld ingezet.

 

Verbonden begrippen zijn flow en vertrouwen. Er kan bij horen om ervaringen eens anders dan negatief te zien en het loslaten van oordeel of slachtofferrol.

 

Bovendien is nagenoeg altijd sprake van verwachtingen. Verwachtingen genereren vaak belemmerende overtuigingen en die laten je synchroniciteit en daarmee kansen missen. Nu is er natuurlijk niets mis met het streven naar iets! Doch vaak is een resultaat van een wens heel anders dan je verwacht. Kun jij je laten verrassen?

 

Synchroniciteit kunnen doorgronden, lukt enkel door het te ervaren. Het is niet iets waarover je alleen praat, maar dat je leeft. Als dit lukt, kom je in de flow en gaan dingen bijna als vanzelf. Dan lijkt het alsof je door alles om je heen geholpen wordt om te bereiken wat jij nodig hebt.

 

Bij Ninasium leer je de tekenen van synchroniciteit te herkennen en om synchroniciteit te leven.