Holisme

Holisme


" Ondersteuning vanuit de Holistische mensvisie! "


Holisme komt van het woord Holos, dat “wereld” betekent. Als wij holistisch naar de wereld kijken, gaan we ervan uit dat alles en iedereen als het ware met elkaar verbonden is.


Bij Ninasium gebruiken we het begrip Holisme om te beschrijven dat wij samenhangen (leren) zien. Dit hangt nauw samen met het begrip synchroniciteit, waarover straks meer.


Maar jij komt naar Ninasium voor jou, als mens, en niet voor heel de wereld, toch?


 Ons Holisme houdt ook in dat wij naar jou kijken als de totale mens die je bent:

de mens is één.


Lichaam, gedachten, verlangens, fysieke gevoelens, intuïtie maar ook levens-overtuiging en sociale omstandigheden zijn allemaal verbonden met elkaar en vormen in deze mensvisie een eenheid.


Geest en lichaam zijn niet te scheiden, wel te onderscheiden. Doe iets goeds voor het één, dan doe je iets goeds voor het ander. Vandaar dat het aanbod van Ninasium bestaat uit onderdelen die in zichzelf vooral gericht zijn op het lichaam, de gedachten of juist gevoel of intuïtie. Doch heeft aanbod, door deze aanpak, op al deze aspecten van jou invloed.


Bij Ninasium behandelen wij geen “klacht”, maar kijken we breder naar hetgeen dat belemmert. Zo’n belemmering wordt gewoonlijk meestal als probleem betiteld. Ninasium ziet daarin een oordeel en een voorbij –gaan aan het doel van juist deze belemmering. Niets gebeurt zo maar!


Samen gaan we daarom op zoek naar meer inzicht.
Voor meer informatie over het verdere aanbod klik hieronder:


Synchroniciteit


Werkwijze


Hierom


Resultaten


Activiteiten