Sport

Sport


Sport speelde steeds een belangrijke rol in mijn leven. Zo reed ik intensief paard vanaf zeer jonge leeftijd, deed gedurende vele jaren aan wielrennen en bracht daarnaast enorm veel uren in sportcentra door. Aerobics, Fitness, Zumba, noem het maar op.   

Ik vond mijn plek als instructor krachttraining en zumba. Maar ook de meer yogamatige beweging sprak mij aan.


 

Al rond de pubertijd begonnen pijnklachten op te duiken die in rap tempo erger werden. Toch duurde het nog lange jaren, eer het etiket reuma geplakt werd. Hoewel het hielp dat de pijnen een plek kregen, was ik minder blij met de boodschap: leg je er maar bij neer, dit wordt alleen maar erger. Ik wilde aan de slag met tegenmaatregelen, geloofde in een samenhang tussen mijn manier van leven en de lichamelijke uitingen. Sport bleef speerpunt, maar ik zocht naar een betere, zachtere manier om mijn lichaam sterk te houden en ontstekingen te voorkomen. En ging aan de slag met patronen en overlevingsstrategie├źn.


Inmiddels is er een evenwicht ontstaan. Werken aan kracht en fitheid, maar ook aan beweeglijkheid en het voorkomen van stijfheid. Natuurlijk komen er steeds weer nieuwe inzichten bij, onze ontwikkeling als mens staat tenslotte nooit stil. Niettemin, door mijn eigen ervaringen, mocht ik meer en meer mensen met soortgelijke problematiek ondersteunen. Zodat ik mij nu in alle nederigheid als expert op het gebied van reumatische (pijn)klachten durf profileren.


 

En nu dan mijn eigen praktijk. Wat bijzonder en hoe heerlijk om in eigen omgeving en sfeer te kunnen werken vanuit het hart. Uiteraard ook en vooral hier, werkend aan de samenhang tussen lichaam en geest. Zoals onze Duitse medemens het zo mooi weet te verwoorden:


Es gibt viel zu tun; packen wir es an!Klik hier om alles te weten te komen over mijn professionele loopbaan


Klik hier om te ontdekken wat ik te bieden heb op het gebied van lichaamswerk