Coaching

Coaching


Mijn naam is Janine Eijck, kort Nina, en ik werd in 1968 in Sittard, Nederland geboren uit een Duitse moeder en een Nederlandse vader.


Na het VWO besloot ik een commercieel pad te bewandelen en studeerde in 1990 af aan de HEAO in Eindhoven als makelaar in onroerende goederen. Na een aantal jaren in loondienst in deze sector te ervaren, besloot ik meer mijn eigen pad te gaan en startte mijn eigen consultancy. Wat gaf deze vakrichting veel inzicht in wat de mens beweegt! Een prachtige levensschool. Hoe confronterend bleek het om me te moeten conformeren aan een wereld die wel enkel uit winstbejag leek te bestaan.


Mijn eigen zelf werd meer en meer zichtbaar zodat ik in 2000 mijn onderneming vaarwel zei en overstapte naar een mooi Engels bedrijf. Wel nog commercieel in de logistiek, echter in een meer mens-betrokken rol in HR.


Inmiddels studeerde ik in Utrecht Integrale Menswetenschappen (HBO counseling / psycho sociaal werkende). Na sluiting van dit bedrijf, voerde mijn pad mij naar een prachtige doch tijdelijke baan bij een Limburgs crematorium. Hier leerde ik mijn kracht op nieuwe wijze kennen. Omgaan met hevig verdriet, een koel hoofd bewaren terwijl niettemin mededogen de boventoon voert. Ervaren hoe intens maar ook prachtig het omgaan met de overleden mens kan zijn, een waarlijk geschenk.

 

Mijn pad was nu al meer helder verlicht: ik wilde intensiever en op een ondersteunende wijze met mensen werken. Daarop besloot ik door te studeren aan de HBO Social Work in Sittard. 2011 studeerde ik er af als maatschappelijk werker.

Onderwijl werkend in een woonbegeleidingscentrum met meervoudig beperkte mensen, leerde ik weer een andere kant van de wereld kennen. Veel leed, maar ook heel veel plezier. Intense, diepgaande contacten met zowel klant als de bij hen betrokken mensen. En heel hard werken, ook fysiek! Ik leerde er de psyche beter kennen maar ook veel over lichamelijke aandoeningen, vooral over niet –aangeboren hersenletsel. Een verzorgende opleiding hoorde daarbij.


De overstap naar een werkplek met enkelvoudig (licht –verstandelijk) beperkte mensen volgde. Ambulante ondersteuning bij mensen met een lager dan gemiddeld IQ gekoppeld aan hevige complexe en multiple problematiek, in vaak heftige sociale omstandigheden. Mooi, intensief werk. Met hoge eisen aan de begeleiders. Hier bleek het tijd om mijn overlevingsstrategie - presteren en dat zo perfect mogelijk- te overwinnen. Een burnout volgde en therapie en het ontdekken van tegenmaatregelen.


Als herboren weer verder! Met meer dan ooit zichtbaar, een kiem van een wens, ja een hartenwens. Werken met een diversiteit aan mensen. Met mensen zoals jij en ik, een andere doelgroep als het ware. Mogen werken in een omgeving die voor mij heilzaam voelt en dit te kunnen delen met anderen. Een toevluchtsoord zijn, een veilige haven, waar je even voor de storm van het leven kunt schuilen om er voorbereid weer terug in te stappen. Ondersteuning vanuit mijn meest echte ik, vanuit mijn ziel.Svāgatam !  (welkom)


Klik hier om alles te weten te komen over mijn sportieve loopbaan


Klik hier om te ontdekken wat ik te bieden heb op het gebied van coaching